субота, 4 жовтня 2008 р.

Реальний бізнес в Інтернеті. Перевірено

«Грошей в Інтернеті заробити не можна! Я знаю це точно, тому, що всі мої знайомі на Інтернет тільки витрачають!».
З моєї розмови з інтернет-юзером.
Слава богу, тих, хто так думає, стає з кожним днем все менше.

Багатьом користувачам Інтернету вже недостатньо просто сидіти, гойдати щось, стукати в аську і витрачати на Інтернет все більше і більше грошей. Їм, навпаки, грошей з Інтернету подавай! І більше, бажано!

«А що, всюди он говорять, що в Інтернеті (особливо на дикому Заході) такі гроші заробляють! А я он витрачаю тільки! Займусь і я.» - такі думки Вас ніколи не відвідували?
Відвідували! Результат відвідин цього? Зрозумів, інакше цю статтю Ви б не читали!

Давайте в найзагальніших рисах визначимося, що ж визначає успіх і невдачу (у грошовому виразі - прибутки і збитки) в Інтернет-бізнесі. Нижче приведені мої особисті спостереження, хто не згоден або кому є що додати, попрошу написати коментарі до даної статті.

Отже, почнемо.
Неуспіх.
1. Багато хто думає, що грошей в Неті неміряно, і досить знайти (або купити недорого) отаку систему «генерації грошей», яка працюватиме завжди. Отака кнопка «Бабло», натискай на неї, гроші посиплються. Немає такої системи. І не було ніколи!
2. Слухати якихось «гуру», що створили системи заробітку, що навіть працюють на ці «гуру». І застосовувати їх тупо, не підстроюючи їх під себе і ринок. (Так, так, Інтернет це теж ринок, як не дивно!).
3. Володіння, навіть дуже на високому рівні, технічними навиками (робота з програмами, створення сайтів і т.д.) не приводить автоматично до Успіху, у тому числі і в інтернет-бізнесі.
4. Звичка тягнути час, «відкладати на потім» відсовує і Ваш Успіх. Звичайно назавжди.
5. Звичка зробити «все відмінно» з першого разу дуже рідко, я думаю взагалі ніколи, не приводить до Успіху.
6. Боязнь проблем і помилок, невміння їх вирішувати і виправляти. Проблем, особливо на початку шляху, буде не просто багато, а дуже, жахливо багато! Бррр. Самому страшно. Боязнь провалу, оглядки на інших ніколи не приводили до Успіху. «Стандартні дії дають тільки стандартний результат.» Або набагато гірше!
7. Одержавши перший прибуток - витратити її. Не можна робити так! Краще перший рік, а може і більше, всі гроші вкладати в розвиток бізнесу, на нові інтернет-проекти.
І т.д. і т.п., подальшим переліком займіться самі, з урахуванням саме Вашої ситуації. Стане в нагоді.

А ось тепер про те, що однозначно забезпечить Успіх.
1. Займайтеся тим, що Вам подобається, а не тим, що «приносить гроші всім».
2. Терпіння і працю всі перетруть. Наполеглива робота в потрібному напрямі завжди дає потрібний результат.
3. Планування. Воно нікому не заважало, тільки допомагало. Короткострокове, середньострокове, довгострокове. Чого Ви хочете досягти, коли і як.
4. Інтернет-бізнес, так як втім і будь-який інший - це постійний, нескінченний аналіз! Пам'ятайте принцип Парето 20/80 – «Приблизно 20% зусиль дають приблизно 80% результату». Постійно виявляйте, що дає найбільший прибуток. Залишайте тільки ці 20%, інше безжально викидайте!
5. Постійно тестуйте ті, що залишилися 20% і залишайте тільки краще, те, що дає найбільший прибуток в даний момент. Проте, і про довгострокові плани не забувайте.
6. Постійно займайтеся самоосвітою. Самоосвіта включає і вивчення оптимальних методик заробітку Ваших конкурентів. Що працює у них і не працює у Вас?
7. Чим більше ідей Ви постійно генеруєте або знаходите, тим легше вибрати з цієї «гнойової купи» «перлове зерно». Знайшовши вдалу ідею, не зупиняйтеся, розвивайте, розробляйте її.
8. У кожного з нас свої біоритми. Аналізуйте стан своєї працездатності в перебігу доби. Виявивши свої особисті біоритми, Ви працюватимете ефективніше і з великим задоволенням. І відпочивати теж.
9. Проблеми і помилки будуть завжди! Але, вирішуючи малі проблеми, ми ростемо, вчимося вирішувати крупніші проблеми. Робити трагедію з того, що Ви зробили помилку, безглуздо і смертельно небезпечно. Для Вашого бізнесу.

І останнє.
Ваші розум і інтуїція - прекрасні інструменти для досягнення Успіху. У будь-якій вибраній Вами області, у тому числі і в Інтернет-бізнесі. Їх, «інструменти» ці, треба лише навчитися правильно використовувати.
І тоді успіх буде просто переслідувати Вас не тільки в Інтернеті, але і життя взагалі!


З чого почати заробляти в Інтернеті?

Багато хто задається питанням «а чи можна взагалі в Мережі заробити гроші?». Тема вже піднімалася багато раз, але однозначної відповіді на питання, мабуть, не було і не буде.

З моєї точки зору, все виглядає досить просто, майже як в реальному житті. Якщо ви працюєте на підприємстві або у фірмі (навіть директором!), немає ніяких гарантій, що завтра компанія не розориться або не відбудеться який-небудь форс-мажор. Ви зіткнетеся з необхідністю пошуку іншої роботи. Пошук гідного місця в реалі сьогодні - велика проблема і, мені здається, держава тільки за виконання цих дій повинна приплачувати шукачу!

Суть заробітку в Мережі, тим більше стабільного, зводиться до приказки: «ніколи не варто складати всі яйця в одну корзину». Тобто, заробіток в Інтернеті - це багатопотокова система, яку людина повинна побудувати сама. Багато в Мережі продається різних пакетів бізнесу, які допомагають в створенні подібного механізму, але небагато людей здатні і готові застосувати одержану інформацію. Людина повинна, перш за все, вірити, що він зможе, вірити в себе. Крім усього іншого, він повинен володіти хоч би мінімумом пізнань у області заробітку в Мережі і можливих неприємних моментів, пов'язаних з пошуком «золотої жили» в Інтернеті.

Отже, «золотої жили» немає, як я вже сказав, існує дуже багато ниточок, з яких людина повинна сам сплести цю жилу, а тільки після вже користуватися плодами своєї праці. Спробуємо розглянути декілька таких фінансових ниточок, з яких «новачок» може почати набивати собі перші шишки і набиратися досвіду. Все починається з малого, і з часом тільки зростає в якусь «справу». При цьому ще потрібно враховувати, що у вас за Інтернет: на роботі, безкоштовний; удома - виділена лінія; удома - модем. У всіх випадках прораховуйте витрати. Способи, описані нижче, не однаково підходять до всіх названих типів з'єднання.

Ниточка перша. Проглядання сайтів на BXOD.COM. Це, мабуть, єдине місце, де реально платять за перегляди. Підійде тільки виділенка на роботі, щоб начальство не бачило: трафік страшний! З цього потоку заробити багато не вийде, і тут більше доречна приказка: «курочка по зернятку клює».

Ниточка друга. У мережі існує велика кількість цифрових товарів (електронні книги, наприклад), автори яких не заперечують, якщо хтось ці товари продаватиме ради власної вигоди. Про те, що ви маєте право їх продавати, прописано в самому цифровому товарі. Продавати найкраще на торговому майданчику PLATI.RU. Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, відносно м'які умови, майже немає обмежень, все повністю автоматизовано. З власного досвіду, в середньому, якщо книга потрібна (а краще не одна, а з десяток), то реально мати від 10 доларів в тиждень.

Ниточка третя. Цим ми зараз і займаємося, статейний бізнес. Бути фрілансером, не маючи яких-небудь спеціальних навиків, не так вже і складно. Важливо мати цікаву і актуальну інформацію, уміти грамотно висловлювати свої думки на папері, щоб вони були «читабельними» для сторонньої людини. Як тренування напишіть і відправте собі лист. Коли воно дійде вас поштою, прочитайте. Після тижня вам відразу будуть видно всі ляпи, які ви допустили, можливо, буде навіть весело, але певного досвіду ви набудете.

Ниточка четверта. Якщо у вас вийшло із статейним бізнесом, означає ваше ниття про те, що ви не в змозі створити власний цифровий товар, безпідставно, це був звичайний страх перед незвіданим. Ось ми і підібралися до найголовнішого джерела доходу. Ви можете написати книгу про те, в чому сильні (бізнес, будівництво, технології і т.п.), скомпілювати її в електронну книгу і продавати в Мережі. Це не найлегший спосіб, але найреальніший.

Ниточка п'ята. Свій сайт. Вчіться створювати свій сайт - в даний час це не є проблемою. На багатьох хостінг-провайдерах є конструктори сайтів, на той випадок, якщо вже ви зовсім не володієте даними навиками. Сайт - це досить могутній інструмент. Він і лише він буде максимальний рекламувати і продавати ваші товари (цифрові зокрема). На початковій стадії хостинг може бути безкоштовним, але до доменних імен другого рівня в Мережі довіри більше, це потрібно враховувати.

У даній статті ми розглянули лише малу частину можливостей. Їх настільки багато, що не вистачить життя, щоб зрозуміти і освоїти все.
І пам'ятаєте: не помиляється лише той, хто нічого не робить! Рахуйте витрати, вчіться створювати цифрові товари, більше читайте, тоді навіть ці п'ять ниточок ви сплетете якщо не в «золоту жилу2, так хоч в «срібну кіску».

Немає коментарів: